RSS

Ai trimis un e-mail gresit? Acum poti sa-l anulezi

14 Sep

Tocmai ti-ai dat seama ca ai trimis un mesaj persoanei gresite? Sau ca ai uitat sa atasezi un document? Chiar daca ai apasat butonul „Send”, ai la dispozitie o perioada scurta de timp in care poti sa te razgandesti.

Ai trimis un e-mail gresit? Ai intre 30 de secunde si 2 ore la dispozitie sa-l anulezi

Sa spunem ca in loc sa alegi „Save” ai ales optiunea „Send” si ai trimis doar jumatate din mesaj. Sau te-ai chinuit ore intregi sa explici ce contine un document… pe care ai uitat sa-l atasezi. Si daca in loc de „Forward” ai dat click pe „Reply”, evident, cu toate comentariile mai mult sau mai putin compromitatoare destinate altcuiva.

In cazul in care folosesti Gmail sau Microsoft Outlook, poti anula mesajul inainte sa fie trimis. Dar daca folosesti orice alt serviciu de e-mail, ia-ti gandul de la asta!

Probabil ca unii dintre voi stiu deja de functionalitatea dezvoltata de Google pentru Gmail, care iti permite sa anulezi mesajele trimise. La inceput, aveai la dispozitie numai 5 secunde pentru a da click pe butonul „Unsend”, acum „timpul de gandire” a crescut la 30 de secunde.

Ca sa anulezi un e-mail imediat dupa ce l-ai trimis, trebuie sa activezi „Undo Send”. Pentru asta mergi la optiunea „Settings”, apoi la sectiunea „Labs”, cauta in lista „Undo Send” si opteaza pentru „Enable”.

Imediat dupa ce trimiti un mesaj, vei vedea o prima notificare: „Cancel”. Ulterior, vor aparea doua optiuni „Undo” si „View message”. De aici, alegerea este numai a ta!


Si daca utilizezi Outlook poti opta pentru „Unsend”, mergand in meniu la sectiunea „Tools”. De acolo, selecteaza „Rules and Alerts”, da click pe „New Rule”, alege „Start from a blank rule” si apoi „Check messages after sending”. Da mai departe click pe „Next” pana ajungi la pagina „Select actions”.

Bifeaza casuta „defer delivery by a number of minutes„, care va activa optiunea si vei putea alege numarul de minute (pe link, de la 1 la 120), timp in care mesajul tau va ramane in Outbox. La pasul urmator poti adauga si exceptii: de exemplu, mesajele marcate ca importante sa nu ramana in Outbox. Selecteaza „Finish” si asta e tot.

Functionalitatea a fost dezvoltata doar pentru Microsoft Outlook, nu si pentru Outlook Express. La acesta din urma, pentru a intarzia trimiterea mesajelor, trebuie sa configurezi optiunea „Work offline”.

La Yahoo un astfel de sistem nu este valabil. Odata ce ai trimis un mesaj, el ii apartine destinatarului si invers, adica daca ai primit un mail, nimeni nu ti-l mai poate „retrage” din Inbox. Sfatul celor de la Yahoo? Daca nu esti sigur ca vrei sa trimiti mesajul, apasa mai intai butonul „Save Draft”. Abia dupa ce te gandesti foarte bine si il recitesti, iei decizia finala.

citeste mai multe pe Incont.ro

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe Septembrie 14, 2010 în Noutati, Stirea zilei

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: