Ne asteapta cea mai grea iarna din ultimii 1.000 de ani!

Daca speram sa avem parte de o iarna blanda, o avertizare a meteorologilor polonezi ne da fiori. Ei cred ca ne asteapta cele mai cumplite geruri din ultimii 1.000 de ani.

Specialistii Institutului de Meteorologie din Polonia ne avertizeaza ca in iarna 2010-2011 am putea tremura mai rau ca niciodata.

Totul din cauza schimbarii curentului oceanic Gulfstream, care pastreaza echilibrul climatic pe Terra. In curand, apele mai calde transportate de acesta nu vor mai putea contracara aerul rece format in Oceanul Arctic.

Primele semne ale fenomenului se vad deja in Peninsula Scandinava, cred specialistii polonezi.

Gulfstream sau Curentul Golfului actioneaza ca un „radiator” pentru partea nordica a continentului european, iar disparitia sau chiar diminuarea acestuia poate duce la o noua era glaciara, dupa cum avertizeaza expertii.

Asemenea catstrofa ar putea fi grabita si de explozia de la platforma petroliera a companiei British Petroleum, din Golful Mexic, chiar locul unde se formeaza Gulfstream.

Atunci s-au deversat in ocean peste 700.000 de tone de titei. Situatia s-ar putea schimba dramatic. O parte din petrol a trecut din Marea Caraibelor in Oceanul Atlantic, contribuind la diminuarea vitezei Curentului Golfului, care astfel transforma tot mai putina apa calda.

by Incont.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s