FOTO. Ce s-a întâmplat cu câinele care a emoţionat milioane de oameni. „Nu am mai văzut niciodată aşa ceva”

FOTO: captură Daily Mail

Ajuns vedetă după ce o fotografie în care stăpânul său îl ţinea în apă pentru a-i uşura suferinţa, câinele Schoep, un ciobănesc german din SUA, diagnosticat cu artrită, a împlinit recent 20 de ani, fapt ce l-a uimit chiar şi pe veterinarul său, Erik Haukass. „Nu am mai văzut niciodată aşa ceva”, a recunoscut el, citat de Daily Mail.

FOTO: Facebook

În perioada când scufundarea în apă era singura metodă care îl ajuta pe Schoep să adoarmă, nimeni nu-i mai dădea mult de trăit. Miracolul însă a venit după ce milioane de oameni au văzut fotografia înduioşătoare, care au făcut donaţii pentru a-l ajuta. Datorită tratamentului terapeutic, Shoep a împlinit recent vârsta de 20 de ani şi, surprinzător chiar şi pentru stăpânul său, se simte mult mai bine.

FOTO: Facebook

FOTO: Facebook

„Merge mult mai repede, dă din coadă şi îşi ţine urechile ridicate. Iar noaptea doarme mult mai uşor”, a povestit John Unger, stăpânul patrupedului.

Influenţat de donaţiile a mii de străini, Unger, împreună cu veterinarul şi cea care a realizat celebra fotografie, au înfiinţat o Fundaţia Schoep Legacy, pentru a le veni în ajutor şi altor stăpâni cu animale în aceeaşi situaţie. Până acum, aceştia au reşit să strângă aproximativ 25.000 de dolari (aproape 19.000 euro), suficient cât să ajute alţi 30-40 de căţei.

FOTO: Facebook

Schoep a devenit cunoscut în întreaga lume vara trecută, când a fost postată pe internet o fotografie în care stăpânul său încerca să-l adoarmă ţinându-l în apă. Artrita de care suferea îl împiedica pe patruped să meargă, să se joace şi să adoarmă în condiţii normale. Povestea lui Schoep şi a stăpânului său a început când acesta, împreună cu fosta logodnică, l-au adoptat de la un centru. „Am simţit că el este alesul”, spunea atunci Unger.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s